Kampina, NS-wandeltocht dinsdag 5 augustus 2008

foto's, verslag ik wil hierop reageren

Joke en ik hebben de NS- wandeltocht “Kampina” gelopen (16 km) van Boxtel naar Oisterwijk.

De wandeling is ontwikkeld in samenwerking met Natuurmonumenten en loopt samen met het Brabants Vennenpad. Je wandelt voornamelijk over onverharde zandwegen en smalle bospaden. De route is goed aangegeven in het bos met geel-rode markeringen en je kunt bijna niet verkeerd lopen.
Met de voordeelurenkaart van de NS op zak vertrokken wij om 8.51 uur vanaf station Dordrecht-Stadspolders in de richting van de Brabantse plaats Boxtel.
Daar aangekomen om 9.53 uur hebben we natuurlijk eerst een bakkie gedaan in een restaurantje vlak naast het station, de te lopen route opgehaald op het station en met een lekker fris windje in de rug waren we van start gegaan.
Ik had diverse wandelaars gesproken die deze route erg mooi vonden en zij hebben inderdaad niets teveel gezegd.
Eerst liepen wij in alle stilte door heidevelden die al een beetje in bloei stonden, prachtige bossen en na de lunch in eetcafé de Belvertshoeve ( heerlijke tomatensoep!) kwamen wij in het mooie vennengebied van Oisterwijk. Daar liepen wij een man tegen het lijf die met een grote tak liep te zwaaien. Hij was zojuist geschrokken van een grote buizerd die aanvallende bewegingen maakte naar hem. Wij liepen toch wel een beetje voorzichtig naar de lucht kijkend verder, maar gelukkig geen agressieve buizerd gezien. Wel veel kikkertjes die onverwachts over het pad sprongen, maar de ontsnapte leguaan Henk uit de Stadspolders zijn wij niet tegengekomen.
Op de route kwamen wij nog een paar wandelaars tegen die vaker  NS-routes liepen, (nieuwsgierig als ik ben) vroeg ik nog tips voor andere mooie routes: De Vuursche wandeltocht in Baarn, de Gooise Lusthoventocht in Bussum en de Strabechtse Heidetocht in Geldrop werden van harte aanbevolen.
Rond 15.15 uur liepen wij het leuke dorp Oisterwijk in met allerlei leuke winkeltjes die wij natuurlijk bijna allemaal een bezoekje gebracht hebben.
Om 18.15 uur stapten wij op station Stadspolders weer uit, een hele mooie en gezellige dag gehad en de eerste 16 trainingskm zitten er weer op voor Nijmegen 2009??????????????????

Lenie

Laat een bericht achter!

Copyright © 2019 wijwandelengraag.nl | Alle Rechten Voorbehouden.