Sallandse Wandelvierdaagse 20 t/m 23 oktober 2015

foto's, verslag ik wil hierop reageren

 

IMG_2507

Maandag 19 oktober zijn we met Hans, Marja, Neel, Veronika, Adri, Dick, José en ondergetekende naar ons onderkomen bij De Boerschop in Luttenberg vertrokken, nadat we eerst in Raalte ons startbewijs gehaald hadden. We werden vriendelijk ontvangen met koffie en lekkers en daarna was het kwartier maken in ons mooie onderkomen. Helaas kon Adri niet meelopen, vanwege een vervelende bloedblaar, maar ons bezig bijtje heeft ons fantastisch verzorgd elke dag, bedankt Adri. Alle dagen hebben we genoten van een heerlijk ontbijt en diner, dit verblijf is een echte aanrader.

Dag 1 was de dag van Wijhe met een prachtig rustpunt bij het kasteel Het Nijenhuis met een prachtige beeldentuin erbij. De wandeling ging door weilanden, bossen en stukjes verharde weg, dit was trouwens alle 4 de dagen zo. Het was nog wel erg drassig, dus we waren blij dat het niet regende.

Dag 2 was de dag van Heino en weer een lekkere wandeldag. We liepen langs het Hoftheater en via Franciscushof Raalte uit en via landgoed de Reelaar naar Heino. In Heino waren rode ballonnen opgehangen i.v.m. rode woensdag. En het rustpunt was in een café met allemaal petjes, heel grappig.

Dag 3 was de dag van Luttenberg, die een eind richting de Sallandse heuvelrug liep. Deze dag was miezerig en klam. We waren rond half 1 in Luttenberg, waar Adri ons al op stond te wachten om gezamenlijk te lunchen bij café-restaurant Spoolder, dit was voor haar goed aan te lopen. Lekker opgewarmd hebben we de Luttenberg (31 meter) beklommen en zijn weer naar beneden geglibberd. Verderop in het bos kwamen we de ‘witte wiev’en’ tegen, leuk gedaan. Opnieuw een mooie tocht.

Dag 4 was de dag van Heeten, waarbij we eerst een heel stuk langs het kanaal op een karrepad liepen om vervolgens in Heeten uit te komen op de Via Germania met een optreden van het mannenkoor Germania . Via landgoed en havezate Schoonheten zijn we weer teruggelopen langs het kanaal naar Raalte alwaar ons een feestelijk welkom wachtte. Dwars door de stad lag een rode loper, we kregen een hapje en drankje en bij de finish was er een braderie en volop muziek.

Na ontvangst van een mooie roos van Adri, hebben we onze medaille opgehaald en hebben koffie gedronken in Raalte. Tegen 16.00 uur zijn we gaan rijden om een tussenstop te maken bij de Italiaan Prins in Beekbergen voor een heerlijk diner. Toen we gingen rijden waren de files weg en konden we rustig op huis aan.

Carla van Poorten

IMG_2498

IMG_2499

6 reacties to “Sallandse Wandelvierdaagse 20 t/m 23 oktober 2015”

 1. Lenie zegt:

  Leuke maar wel griezelige foto’s, zijn dat de mythische wezen de Witte Wieven?

 2. Marja zegt:

  Dat klopt Lenie, dat zijn “de Witte Wieven”, er was een laantje vol met dit soort poppen. Er was er één die heel erg haar best deed iedereen te laten schrikken door onverwachts behoorlijk te gillen. Overigens was dit vlakbij ons overnachtingsadres, we hoorden ’s nachts af en toe vreemde geluiden…………????????

 3. Carla zegt:

  Het verslag en nog meer foto’s komt er deze week aan hoor.

 4. Lenie zegt:

  Leuk , ik ben benieuwd naar jullie belevenissen

 5. Arie zegt:

  Leuk verslag Carla! Jullie hebben een gezellige week met mekaar gehad.

 6. Carla zegt:

  Er zijn veel sages en legendes over de witte wieven, soms zijn ze kwaadaardig en soms goedaardig. Mistflarden noemen ze daar ook wel Witte Wieven.

Laat een bericht achter!

Copyright © 2019 wijwandelengraag.nl | Alle Rechten Voorbehouden.

Entries RSS Comments RSS Inloggen