NS-wandeling Mariënwaerdt-Linge 10 oktober 2015

foto's, verslag ik wil hierop reageren

20151010_134226 ns

Op 10 oktober zijn Hans, Marja, Adri, Dick en ik de NS-wandeling Mariënwaerdt-Linge van 22 km gaan lopen, dus om 10 over half 9 de trein naar Geldermalsen genomen.

Het begon bewolkt en koud, dus snel de pas erin en via Tricht langs de Linge gaan lopen, heel erg leuk dat je een deel van de bloesemtocht loopt en nu ziet dat de bomen vol hangen met appels, peren en zelfs kiwi’s.

Na een uur lopen kwamen we bij de fruitteler – B&B  De Hoenderik en hebben daar weer de heerlijke appeltaart gegeten. De eigenares vertelde dat ze eigenlijk bijna altijd wel vol zitten, leuke plek om te onthouden.

Verderop kwamen we langs Mariënwaerdt, dit is een particulier landgoed, waarbij een imkerij, landgoedwinkel, pannenkoekenrestaurant aanwezig is en tevens in augustus de Landgoedfair en in december de Kerstfair gehouden wordt om zo het landgoed te bekostigen.

Toen we bij de poort aan de achterkant kwamen kwam er een zijspan met een bruidspaar aangereden, heel leuk om te zien, een stralende bruidegom en bevroren bruid, wat had ze het koud.

Rond 11 uur begon de zon door te breken en werd het al gauw aangenamer. De Linge volgend kwamen we via Deil en Enspijk bij Beesd, waar je eventueel na 8,5 km weer op de trein kon stappen, maar wij liepen stug door – 22 km was het doel. Wel was de aanwijzing verwarrend, waardoor we aan de verkeerde kant van de A2 liepen, maar wel dwars door Beesd en toch nog snel kruisten we weer de originele route en liepen we verder naar Rumpt.

Het leuke van de NS tocht was dat Hans 2x de route uitgedraaid had, waardoor ik af en toe een stukje kon (voor) lezen over het gebied, zo is de Linge in totaal 108 km.

Slingerdeslang over alle dijkjes langs de Linge kwamen we in Rhenoy terecht. Een stukje van de Linge afstekend moesten we naar Acquoy lopen en over een slingerdijkje kwamen we bij fort Asperen. Dit fort maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en tot onze verbazing blijken er dus heel veel forten te staan in deze omgeving.

Vervolgens liepen we via een hele lange dijk, verhard en onverhard, naar Leerdam, waarbij we langs de stadswal, dwars door het stadje liepen en eerst een kop koffie/thee hebben gedronken, voordat we de trein naar Dordrecht hebben genomen.

Al met al een echte aanrader, mede dankzij het mooie en op den duur zelfs warm weer.

Carla

 

 

20151010_095613 ns

 

20151010_124435 ns

20151010_095608 ns tocht okt 2015

1 reactie to “NS-wandeling Mariënwaerdt-Linge 10 oktober 2015”

  1. Marjolijn zegt:

    Leuk verslag Carla en mooie foto’s.
    Klinkt allemaal heel bekend, aangezien ik zelf uit de streek kom.

Laat een bericht achter!

Copyright © 2019 wijwandelengraag.nl | Alle Rechten Voorbehouden.

Entries RSS Comments RSS Inloggen