Oliebollentocht Dordrecht 4 januari 2014

foto's, verslag ik wil hierop reageren

Om de overtallige kilo’s van de feestdagen weer  wat weg te werken wordt er ieder jaar door ons de Oliebollentocht in onze thuishaven Dordrecht gelopen. De start was niet zoals ieder jaar in het vertrouwde Cultureel Centrum Sterrenburg maar dit keer op het Sportveld in de Visserstuin.

Lekker dichtbij voor de Stadspoldersbewoners. Lekker op het fietsje naar de start.
Dit keer waren Addy, Anja, Arie, Carla ,Harm, Plonie, Joke en ik van de partij. Het weer was prima, een lekker windje soms mee, soms tegen en de stemming zat er gelijk  goed in. We hebben het wel eens slechter getroffen met het weer met sneeuw, regen en flinke gladheid. Maar altijd zijn er wel wandelwilligen in onze groep die toch gaan lopen. Er werd unaniem besloten om voor de 10 km te gaan, de route ging via de wijk Middenhoeve, de Zuidendijk, de Wantijdijk en de Noordendijk weer terug naar de Visserstuin. Onderweg kregen we nog een beker chocolademelk met een  speculaasje.
Terug in de kantine gingen we aan de oliebollen of appelbeignets die prima smaakten, de route was prima beschreven en goed gepijld. Carla stelde voor om culinaire wandeltochten uit te gaan zoeken voor 2014, op 22 februari is er in Dordrecht in elk geval al de Zuurkooltocht. Plonie wil wel een keer pannenkoeken bakken als we een stuk gelopen hebben, dus ik denk dat we ons allemaal maar moeten gaan aanmelden bij onze buurman Hercules om de kilo’s er weer af te gaan trainen want door het culinaire wandelen zal het denk ik niet gaan lukken.

Lenie

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties to “Oliebollentocht Dordrecht 4 januari 2014”

  1. Carla zegt:

    Ik heb nog een culinaire tocht gevonden: 18 januari de pannekoekentocht in Giessenburg. Niet te geloven zoveel eetwandeltochten er zijn als je gaat zoeken.

  2. Lenie zegt:

    Ik heb de pannenkoekentocht in de nieuwsrubriek gezet. Ik zie deze tocht wel zitten, misschien zijn er nog meer?

Laat een bericht achter!

Copyright © 2019 wijwandelengraag.nl | Alle Rechten Voorbehouden.

Entries RSS Comments RSS Inloggen