Brielle 13 april 2013

foto's, verslag ik wil hierop reageren

Een flinke opkomst dit keer om eens een tocht te gaan lopen in het voor een aantal van ons onbekende Brielle. Voor mij was het een terugkeer naar een stadje waar ik in mijn basisschooltijd ( en dat is behoorlijk lang geleden) een schoolreis naartoe gemaakt had. Op de fiets naar Brielle, in de stromende regen, ik vergeet het nooit meer maar wat hebben we het leuk gehad.

Het weer was bewolkt maar droog, de weersverwachtigingen zagen er gunstig uit, de ene helft van de groep had voor de winterjas gekozen en de meer optimistischer wandelaars hadden nog net geen korte broek aangetrokken. Gelukkig maar want er stond een behoorlijk fris windje en ziek worden wilden we niet want volgende week zaterdag zijn er snode plannen om de Zeemansloop in Scheveningen te gaan lopen. De start was in Sporthal de Dukdalf, Joke had vanwege haar verjaardag wat lekkers bij de koffie meegebracht en dat lieten we ons goed smaken.  Joke en Gerrit kozen voor de 25 km en de rest ging voor de 15 km die vlgs de routebeschrijving 17 km was. De tocht ging via het leuke plaatsje Oostvoorne via een bos, langs de boulevard en we kwamen ook over een hele grote camping met allemaal stacaravans waarvan er velen te koop stonden.  Jammer genoeg was er erg slecht gepijld en dit leidde toch tot een hoop verwarring zeker als je ook geen naambord kon ontdekken dat op de routebeschrijving stond. Vooral in het bos was het spoorzoeken geblazen, een paar andere lopers voor ons liepen zich zo op te winden dat zij luidruchtig het startbureau gingen bellen. Hertog Alva had in de 80-jarige oorlog gauw het hazenpad gekozen als hij deze mevrouw gesproken had, het kanongebulder zou niet meer te horen zijn geweest en de oorlog had geen 80 jaar geduurd. Van sommige lange, eentonige stukken op de route kregen Arie en ik het Biwanto-gevoel . Maar de stemming leed er niet onder, onderweg nog wat hazen gespot, leuk om dat gespring te zien en de zon brak door dus de lunch werd lekker buiten in een soort hangplek voor Golden Oldies genuttigd.

Ik had gehoopt dat de route door het leuke stadscentrum zou gaan maar dat was jammer genoeg niet zo. Rond 14.00 uur waren we  terug bij de start, er zijn door ons toch een aantal kritiekpunten geuit bij de organisatie en niet door ons alleen. Dit werd een beetje laconiek aangehoord. Ik denk dat er volgend jaar minder wandelaars naar Brielle zullen komen. Na de tocht zijn we zelf naar het centrum gereden, we hebben daar nog even rondgekeken en een heerlijk Italiaans ijsje op. Het was zeker de moeite waard.

Volgende week de Zeemansloop in Scheveningen, er zijn er al  11 die waarschijnlijk meegaan. Allemaal lekker genieten van het zonnetje!

Lenie

 

 

 

4 reacties to “Brielle 13 april 2013”

 1. Anja zegt:

  Lenie dit heb je toch maar weer leuk geschreven,het was inderdaad niet zo’n leuke tocht maar dat hebben we goed gemaakt om zelf even naar het stadje te gaan.Hebben we toch iets gezien van Brielle

 2. Marja zegt:

  Lenie,leuk stukje.Gelukkig hebben we met elkaar er nog wat van gemaakt, zoals op de zonnige foto’s duidelijk te zien is.Ook onze hoffotograaf heeft weer zijn best gedaan.

 3. Carla zegt:

  Mooie omgeving zo te zien en leuk verslag hoor.

 4. Addy zegt:

  Hoi Lenie.

  Lenie wat kan jij toch gezellige verslagen schrijven.
  groetjes Addy.

Laat een bericht achter!

Copyright © 2019 wijwandelengraag.nl | Alle Rechten Voorbehouden.

Entries RSS Comments RSS Inloggen