Vlissingen 2 juli 2011

foto's, verslag ik wil hierop reageren

 

De Dordtse babbelaars op bezoek bij de Zeeuwse babbelaars.

 

Zo mag je ons wandelploegje soms wel noemen, we praten wel eens wat.

Zaterdag 2 juli was het om 8 uur verzamelen bij de Bieshof. Iedereen was op tijd en een paar minuten later gingen we fris en fruitig richting Vlissingen. Behalve Cees en Lenie die gingen Angelique ophalen in Goes. Ongeveer 1,5 uur later ontmoeten we elkaar weer bij de start bij eetcafé de Kanovijver waar volgens de traditie eerst een BAKKIE werd gedronken. Na inschrijving vertrok iedereen voor zijn afstand. Antoine was de stoerste die ging alleen voor de 30 km, Neel, Marja, Truus, Cees Z, Arie, Anja, Addy, Veronika, Plonie en Harm gingen voor de 15 km. Angelique en Lenie voor de 5 km.

Waarschijnlijk hebben de Zeeuwen vanaf hun geboorte allemaal een ingebouwde TomTom want er stond zegge en schrijven één pijl en die stond bij de uitgang van het eetcafé en dan kan het gebeuren dat je een tikkie meer en verkeerd loopt. Wat ook een beetje vervelend was dat er tegelijk een Triathlon bezig was waardoor de wandelaars soms hun leven niet zeker waren en goed op moesten letten waar zij liepen. Maar het  mooie Zeeuwse landschap en de kustlijn blijven prachtig dus het was beslist absoluut geen straf om in te lopen.

In de planning stond ook ter afsluiting een gezellig etentje bij Van der Valk in Goes en dat vraagt natuurlijk een paar voorproevers, gelukkig hadden zich drie personen vrijwillig aangemeld n.l. dhr. Tholenaar, Edwin en Cees K. Zij hebben de dag ook nuttig besteed. Edwin heeft wat klusjes thuis in Goes gedaan, Dhr. Tholenaar heeft de dag gebruikt om zwoele herinneringen op te halen uit zijn jonge jaren in Vlissingen en Cees heeft de twee 5 km dames opgewacht op het terras in het zonnetje met een BAKKIE en het blad Autoweek, ook geen straf. Om 17.30 uur schoven wij onze voeten onder de tafel bij Van der Valk voor een Lifecooking buffet waarbij allerlei heerlijke hapjes en gerechten genuttigd konden worden.

Na het maken van een afsluitende groepsfoto vertrok iedereen weer huiswaarts.

Samenvatting van deze dag, 1 kilo eraf, 2 kilo erbij.

 

Cees Kr.

7 reacties to “Vlissingen 2 juli 2011”

 1. Arie en Anja zegt:

  Nou Cees geweldig geschreven hoor. We liggen allebei dubbel van het lachen. Het was zeker een fantastische dag gisteren. De kust bij Vlissingen, die zo mooi is vooral de skyline vanaf de duinen. en een nieuwe atraktie voor onze wandelclub Life and Cooking. Wat hebben we gesmikkeld. En als klap op de vuurpijl onze Dolly Dot Angelique weer eens gezien.

 2. Marja zegt:

  Leuk verslag van een gezellige dag. Prima gegeten,veel gelachen en uitgebreid bijgepraat. Oh ja, ook nog gewandeld.

 3. Plonie &Harm zegt:

  Sportieve (Babbelaars) wandelaars.
  Wij willen nogmaals laten weten dat we heerlijke dag hebben gehad.Heel ontspannen en gezellig.Lenie nogmaals bedankt voor het organiseren,Voor Berlijn houden we ons aanbevolen.

 4. Carla zegt:

  Wat hebben jullie een mooie wandeldag gehad en zo te zien weer heel veel plezier en als afronding een etentje, life is beautiful! Toch!
  Jammer dat ik dit heb moeten missen, na de vierdaagse ben ik weer van de partij hoor.

 5. JQ Tholenaar (vader van Anja) zegt:

  Beste Kwebbel en Wandelgenoten

  Nu iedereen na het ballonbuiken (na het diner) weer tot proporties zijn gekomen wil ik proberen een kleine bijdrage te leveren aan de wandelaars. Allereerst wil ik toch de organisatie bedanken dat ik met het wandelcluppie mee op stap mocht gaan. Ik heb tijdens mijn wandeling door Vlissingen met volle teugen er van genoten en moest toch soms nog wel eens slikken aan de periode vanaf 1945. Zoals jullie weten heb ik vroeger jarenlang in Vlissingen gewoond. Ik stond er ook versteld van dat ik zo snel opgenomen werd in jullie cluppie. Het diner was een schot in de roos en heb soms met verbazing gekeken van een strijd die werd geleverd wie het meeste op kon. Met angst en beven keek ik maar of er niet bij iemand zijn schedel begon te lichten, want dan zit je toch echt vol! Dit was voor mij echt een dag om hetgeen wat er voorheen is gebeurd te vergeten. Nogmaals wens ik het kwebbelhuppelcluppie veel goede wandelingen toe.

  J.Q. Tholenaar

 6. Lenie zegt:

  Fijn om te lezen en horen dat iedereen het naar zijn of haar zin gehad heeft. Alles werkte gelukkig mee, ik vind dat we deze Zeeuwse wandel/of eetdag maar minstens 1x per jaar moeten inlasten in ons wandelschema. Misschien wil Angelique eens een leuke route voor ons uitzoeken in Goes en omstreken??

 7. Angelique zegt:

  Allereerst: wat een leuke reacties!
  Maar ja, alle juiste ingrediënten waren dan ook aanwezig
  (behoeft geen verdere toelichting, zie hierboven zou ik zeggen!)

  Uiteraard zijn jullie, minimaal 1x per jaar, welkom in het Zeeuwse. Misschien kunnen we dit eind van het jaar alvast een datum prikken en deze op de planner zetten gezien de voornemens van onze culinaire-, culturele- c.q. muzikale uitstapjes. Ik ga op zoek naar een leuke route, wordt vervolgd.

  Ondertussen moeten we misschien dan ook de website-naam aanpassen in wij wandelen en eten graag.nl??? ;-)

Laat een bericht achter!

Copyright © 2019 wijwandelengraag.nl | Alle Rechten Voorbehouden.

Entries RSS Comments RSS Inloggen